Napraforgó Szoli és SQIN Kozmetika - okosszoli
Napraforgó Szoli
rólunk | szoláriumgépek | árak | pont | okosszoli | biztonság | adatvédelem | akció | elérhetőség facebook
műszempilla Pálinkás Renáta | kozmetika Szatmári Fruzsina | fülbelövés Pálinkás Renáta |


okosszoli

Magyarországon elsőként szoláriumunk valósította meg az okosszoli technológiát. Olyan napjainkban használatos technikákat alkalmazva, ami a működés teljes automatizálását valósítja meg maximális komfortérzet mellett. Ebben a technológiában a Loxone PLC alkalmazást használtuk, ami köztudottan hosszútávon a legüzembiztosabb épületfelügyeleti rendszer.
Mind erre közel 6M forintot beruházva, hogy minél komfortosabban lehessen szoláriumozni, amit a mai napig fejlesztünk.

Okosszoli megvalósításban azt a célt tűztük ki, hogy szó szerint mindent automatizáljunk és ne keljen semmit kapcsolgatni.
Ebből a vendég annyit tapasztal, hogy a világítás magától kapcsolódik, helyiség és szolizási hőmérséklet télen – nyáron azonos, plusz állandó friss levegő uralkodik az épületben, belső levegő visszaforgatás szűrve és szabályozottan.
Alkalmazottként ebből a kezelő monitoron az üzlet induló ki-bekapcsolót és fűtési - hűtési választót lát, másra nincs is szüksége.

De mi is az okosszoli, amit mi megvalósítottunk Albertirsán a Napraforgó Szoliban?

Üzlet nyitásakor egygombos rendszerindulás. Az automatizálás a szükséges készülékek és eszközök bekapcsolását elvégzi.

Évszaknak megfelelő fűtés – hűtés választása. Épületfelügyelet ennek megfelelően figyeli a külső időjárást (hőmérséklet, szélerő, fényerő, csapadék), belső helységek, szolárium gépek maghőmérsékletét a frisslevegő beáramlás függvényében. Mind ezt úgy, hogy helyiségszabályzók tanulják az épület adottságait, üzemi körülményeket.

Fűtéshez és hűtéshez szükséges folyadék hőmérséklet előállítását fentiek figyelembevételével végzi az automatizálás, folyamatos beavatkozások mellett.

Energiahatékonyság érdekében nem csak a homlokzati nyílászárók állapotát (nyitását, zárását) figyeli a rendszer, hanem az épület, szoláriumok és gépházak energia fogyasztását. Ezen adatok elemzésével hatékonyan beletud avatkozni egy - egy folyamat hatékonyságába. Gépházak kommunikációja RS-485 -el, míg energia monitorozása MOD BUS -al történik. Loxone folyamatos számításokkal végzi a vezérlést.

Frisslevegő beáramlását a külső hőmérséklet, szolárium gépek működésének száma, szolárium gépek belső hőmérséklete és fűtési – hűtési állapottól függően kerül szabályzásra. Mind ezt úgy, hogy használt levegő visszaforgatást szűrten és szabályozottan végzi a rendszer.

Miért fontos, hogy használt levegő szűrten és szabályozottan legyen visszaforgatva az épületbe?
Ezzel elkerüljük a kellemetlen szagokat, visszaforgatásból adódó por felkeverését és ami napjainkban talán a legfontosabb a vírusok, járványok épületen belüli levegőben való terjedését.

Szolárium gépek belső maghőmérsékletének üzem közbeni figyelése, fűtéssel – hűtéssel és friss levegővel való folyamatos beavatkozása a megfelelő üzemi hőmérséklet elérésének érdekében. Ezzel optimalizálva a szolárium csövek barnulási tulajdonságát.
Sokan nem tudják, de a túl magas hőmérséklet a csövek éllettartalmát drasztikusan csökkentik, míg a túl alacsony a barnulási képességet gátolja. Nem mindegy, hogy az ember a pénzéért fényterápiára, vagy szaunába jár és nem barnulni…

Extraként a konnektorok, homlokzati reklám és parkoló világítás épületfelügyelettel való működését is megvalósítottuk.

Persze, mind ez pár mondatban leírva egyszerűnek hangzik, de mind ez mögött nagyon komoly vezérlés, érzékelés és programozás áll. Mind ezt úgy, hogy mindenről visszajelzést kapjunk vagy értesítést esetleges problémákról.

Okosszoli rendszer 2020 -tól üzemel nálunk. Elmondható, hogy elindítását követően hiba nélkül üzemel. Üzem közbeni beszabályzása, finomhangolása az első négy évszakban elegendő volt. Ami ennek a rendszernek a jelentősége, hogy a környezeti változásokat tanulja, így le tudja követni napjaink éghajlati változásait, azonnal.


Okosszoli valódi lényege, hogy ide mindenki barnulni jár, kompromisszumok nélkül.okosszoli
okosszoli egygombos kezelése

okosszoli  okosszoli  okosszoli
okosszoli vezérlő felülete, amit az alkalamzott lát, hogy ha szükséges betudjon avatkozni

okosszoli

okosszoli  okosszoli  okosszoli
okosszoli elektromos vezérlőszekrénye

okosszoli  okosszoli

okosszoli  okosszoli
okosszoli szolárium gépek légtechnika, frisslevegő és elhasznált levegő

okosszoli
okosszoli szolárium gépek légtechnika kivezetések

okosszoli

okosszoli  okosszoli  okosszoli
okosszoli PCL programozási felülete


okosszoli

free WiFi légkondicionált helység friss levegővel ellátott helység TV ellátott helység zenével ellátott helység váróval ellátott helység kerékpárbarát üzlet

bankkártyaelfogadó hely  szépkártyaelfogadó hely
Australian Gold krémek  Tannimax krémek  Scyn krémek  Sunmaxx krémek  Desingner Skin krémek  Devoted Creations krémek
Coca-Cola értékesítés  Nescafé értékesítés  Studex fülbelövés  Kodak filmek  Luxura szolárium  Ergoline szolárium  Sunless V58 szolárium

2730 Albertirsa, Vasút utca 14. | ny: hétfő, kedd, csütörtök, péntek 12:00-19:00 szombat 10:00-15:00 szerda és vasrárnap ZÁRVA
t: 53 / 370-092 | f: napraforgo.szoli | e: info@napraforgoszoli.hu

Napraforgó Szoli és SQIN Kozmetika © 1993

csoportoldalak Pille Pilla, SQIN Kozmetika, Commodore Szerviz, rendszergazda TÓTH